Socials

WAT??? EEN VERPLICHTE ELEKTRISCHE LAADPAAL OP MIJN PARKEERPLAATS? ECHT NIET/WEL!

WAT??? EEN VERPLICHTE ELEKTRISCHE LAADPAAL OP MIJN PARKEERPLAATS? ECHT NIET/WEL!

De groei van het aantal elektrische auto’s in Europa neemt sterk toe en dat is positief nieuws. Echter, dat betekent dat er ook meer laadpunten moeten komen om aan de laadbehoefte te kunnen voldoen. En wat heeft dit met mij of jou te maken?!
 

Binnen de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) is er sinds vorig jaar een verplichting voor het aanleggen van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in de private gebouwde omgeving. Dit geldt voor de volgende gebouwkenmerken:

  • Verplichting bij utiliteitsbouw > 10 parkeervakken,
  • Verplichting bij utiliteitsbouw > 20 parkeervakken per 2025
  • Verplichting bij woningcomplexen en VVE’s > 10 parkeervakken

Bent u eigenaar bedrijfspand?
Als eigenaar bent u vanaf 10 maart 2020 verplicht om te voorzien in laadpalen voor elektrische auto’s. Dit betekent dat tien procent van de parkeerplekken een laadfaciliteit moet bieden. Ook moet er leidinginfrastructuur (loze leidingen) worden aangelegd voor 1 op de 5 parkeervakken. Dit geldt voor nieuwe utiliteitsgebouwen en voor bestaande utiliteitsgebouwen die ingrijpend worden gerenoveerd.

Of valt uw woning of woningcomplex onder VVE?
Bij woongebouwen met meer dan 10 parkeervakken op hetzelfde terrein moet voor elk parkeervak leidinginfrastructuur (loze leidingen) worden aangelegd voor de aanleg van laadpunten. Dit geldt voor nieuwe woongebouwen en voor bestaande woongebouwen die ingrijpend worden gerenoveerd.
 

WAT??? EEN VERPLICHTE ELEKTRISCHE LAADPAAL OP MIJN PARKEERPLAATS? ECHT NIET/WEL!

 

Dus…? aan de slag ermee!
Zie het als een commercieel model. Installeer zonnepanelen op uw dak en laat gebruikers van de laadpalen betalen voor eigen opgewekte duurzame energie van eigen dak. En daarmee voldoet u direct aan de geldende regelgeving.

Meer weten, klik hier.

Tijs Cuppen, eigenaar Blue Rev, info@bluerev.nl, Oktober 2021

 

Andere Blogs: