Socials

Zorg dat u klaar staat voor SDE++ subsidie op 21 september 2021!

Zorg dat u klaar staat voor SDE++ subsidie op 21 september 2021!

Na de zomer gaat de SDE++ weer open. De SDE++ is de belangrijkste subsidie voor grotere energieprojecten en het aanvraagloket gaat inmiddels nog maar één keer per jaar open. De eerste inzichten zijn als volgt.
 

De regeling opent op 21 september 2021 en kent een budget van 5 miljard euro. De SDE++ biedt subsidie voor de inzet van technieken voor de opwekking van hernieuwbare energie en van andere CO2-verlagende technieken. De categorieën bevatten net als vorig jaar onder andere zonnepanelen, windenergie, warmtepompen, en biomassa.

Met deze SDE++ subsidie kunnen projecten zoals zon-op-dak of zonnevelden met een positieve businesscase worden gerealiseerd. Terugverdientijden van 6 – 10 jaar zijn hiermee haalbaar en binnen handbereik.

De indiening vraagt om de nodige ervaring in de samenstelling van de documenten, onder andere een haalbaarheidsstudie volgens het format van RVO of de aanvraag van een (bouw-) vergunning. Begin op tijd met de voorbereiding, want het aanvraag loket is dus maar 4 weken per jaar open!
 

Zorg dat u klaar staat voor SDE++ subsidie op 21 september 2021!

 

Wilt u weten of de SDE++ bij uw situatie past? Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u SDE++-subsidie aanvragen? Wilt u hulp bij de aanvraag van de subsidie of uitwerking van uw zonnepanelen project? Neem dan contact met mij op.

Tijs Cuppen, eigenaar Blue Rev, info@bluerev.nl, Mei 2021
 

Andere Blogs: