Socials

Blue Rev ontwerpt energieneutraal concept voor woningen Almere

Blue Rev ontwerpt energieneutraal concept voor woningen Almere

Voor een aantal nieuw te bouwen woningen in Almere heeft Blue Rev in opdracht voor bouwbedrijf Eltink BV het energie neutrale concept ontwikkeld. Deze woningen worden begin 2021 gebouwd en dienen te voldoen aan de hoogste eisen omtrent de energie prestatie. Woonpioniers heeft als architect deze woningen ontworpen.

BENG

Voor alle nieuwbouwwoningen geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Voor deze woningen was de eis nog een stuk strenger, de doelstelling is energieneutraal bouwen.


Energieneutraal

Om dit te bereiken is ontworpen vanuit de trias energetica:

  1. Beperk de energievraag: hiervoor worden verschillende maatregelen genomen, zoals een hoge mate van isolatie in vloer, wand, beglazing en dak. Daarnaast worden er een aantal slimme oplossingen geïnstalleerd voor vraag gestuurd ventileren, koelen en verwarmen.
     
  2. Gebruik energie uit hernieuwbare bronnen: voor het installatieconcept is gekozen voor een elektrische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De benodigde elektriciteit wordt door zonnepanelen op het eigen dak duurzaam opgewekt.
     
  3. Gebruik eindige (fossiele) energiebronnen efficiënt: de woningen worden door middel van bovenstaande maatregelen volledig gasloos opgeleverd.
Ben je benieuwd naar details van het ontwerp, BENG berekeningen voor nieuwbouw of renovatie, of naar de mogelijkheden van energieneutraal bouwen? Neem dan contact met mij op.

Andere Cases: