Socials

ENERGIEPOSITIEF EN CIRCULAIR KANTOORGEBOUW VOOR DE NIEUWE WATERTOREN

ENERGIEPOSITIEF EN CIRCULAIR KANTOORGEBOUW VOOR DE NIEUWE WATERTOREN

In opdracht van vastgoedbeheerder heeft Blue Rev als duurzaamheidsadviseur een energiepositief en circulair kantoorgebouw ontworpen.  Dit kantoorgebouw wordt in 2021 gerealiseerd, als uitbreiding van een bestaande monumentale watertoren. Naast het nieuw te bouwen kantoorgebouw wordt ook de bijbehorende portierswoning circulair gerenoveerd.
 

ENERGIEPOSITIEF EN CIRCULAIR KANTOORGEBOUW VOOR DE NIEUWE WATERTOREN

 

ENERGIEPOSITIEF
Het gebouw wordt energiepositief opgeleverd, waarbij BENG 2 < 0 en BENG 3 > 100%. Hierbij wordt meer duurzame energie opgewekt dan het gebouw zelf zal verbruiken. Dit komt onder andere door een zonnecarport, WKO met warmtepompen, warmteterugwinning op ventilatie en volledige LED verlichting. Om energiegebruik te beperken wordt gebruik gemaakt van hoge isolatiewaarden, triple glas en overstekken als natuurlijke zonwering.

CIRCULAIR
In het ontwerp zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt of wordt er gebruik gemaakt van bio-based of hernieuwbare natuurlijke materialen. Componenten en materialen zijn flexibel en demontabel ontworpen met enkel losse en droge verbindingen. Biobased materialen als grondstoffen voor later; na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt. Een wereld zonder afval.
 

ENERGIEPOSITIEF EN CIRCULAIR KANTOORGEBOUW VOOR DE NIEUWE WATERTOREN

 

Het ontwerp betreft een uitbreiding op de bestaande watertoren, waar op dit moment het kantoor gevestigd is. Naast de kantooruitbreiding aan de watertoren wordt ook de portierswoning aan het kantoorgebouw toegevoegd. Van de materialen die vrijkomen uit de portierswoning is een analyse voor hergebruik gemaakt. Onder andere wordt bestaand hout terug gebracht in het kantoor meubilair en bakstenen die vrijkomen worden gebruikt voor de aansluiting van de woning naar het nieuwbouw gedeelte.

Ook een circulair en energieneutraal gebouw ontwerpen en heeft u hierbij advies nodig? Benieuwd naar de uitvoering van dit unieke project? Blue Rev helpt u graag met het realiseren van uw duurzame doelstellingen!

Blue Rev, info@bluerev.nl, Juli 2021
 

Andere Cases: