Socials

ESG STRATGIE EN AANPAK VOOR COLLINS FOODS EUROPE (KFC)

ESG STRATGIE EN AANPAK VOOR COLLINS FOODS EUROPE (KFC)

We zijn gestart! Wat een gave manier om deze samenwerking mee te beginnen! Meedraaien daar waar het om draait; de restaurants. Wat een positieve spirit bij personeel op de werkvloer en de klanten van KFC. Afgelopen maand zijn we gestart met samenwerking Collins Foods Europe (CFE) en Blue Rev voor het ontwikkelen en uitvoeren van een ESG strategie.
 

ESG Strategie
Doel is het ontwikkelen van een ESG strategie die recht doet aan de ambities en doelstellingen van Collins Foods Europe (CFE) op de aspecten People, Planet en Governance. Door middel van een procesgerichte en veranderkundige aanpak zal Blue Rev Collins Foods Europe hierin gaan ondersteunen. Tijs Cuppen van Blue Rev geeft aan ”verduurzamen is veranderen en veranderen is moeilijk. We streven in onze samenwerking en aanpak naar zoveel mogelijk ‘CFE duurzaamheidsambassadeurs’”.

Gezamenlijk gaan we de belangrijkste onderwerpen op het gebied van ESG bepalen, deze meetbaar maken en de impact hiervan beschrijven. “Gekoppeld aan de doelstellingen van de organisatie gaan we duurzaamheid een prominente plek geven”.
 

ESG STRATGIE EN AANPAK VOOR COLLINS FOODS EUROPE (KFC)

 

Positive Impact
Positive Impact is één van de zes kernwaarden van CFE. Deze waarden helpt CFE in haar missie 'Restaurants Done Better'. Doel van de samenwerking met Blue Rev is om de positieve impact van CFE te vergroten en hier ook over te rapporteren. Hans Miete van CFE licht toe, “we starten niet vanaf nul, veel thema’s hebben al een belangrijk aandeel in onze organisatie zoals dierenwelzijn, het introduceren van “veggie” producten, diversiteit en gelijke kansen en natuurlijk energiezuinige restaurants”. Maar hij is ook realistisch, “we kunnen en moeten meer doen. Onze markt is sterk in beweging en er liggen genoeg kansen onze positieve impact verder te vergroten”.
 

Over Collins Foods Europe
Collins Foods Europe (CFE) is onderdeel van Collins Foods Limited (CFL). CFL is een ASX300 beursgenoteerd bedrijf met activiteiten die teruggaan tot 1969 toen CFL het eerste KFC restaurant opende in Queensland, Australië. Na 50 jaar is CFL nu de grootste franchisenemer van KFC restaurants in Australië, Nederland en Duitsland met bijna 300 KFC restaurants in Australië, 45 restaurants in Nederland en 17 restaurants in Duitsland.

Het CFE hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam (Nederland), en is de belangrijkste hub voor het personeel boven de winkel die een personeelsbestand van meer dan 2.000 werknemers ondersteunen. Collins Foods is ook Master Franchisee voor KFC in Nederland.

Meer informatie via info@bluerev.nl, Januari 2023
 

ESG STRATGIE EN AANPAK VOOR COLLINS FOODS EUROPE (KFC)

 

Andere Cases: